Бебешки и детски колички – съвети при покупка

 Uncategorized  Коментарите са изключени за Бебешки и детски колички – съвети при покупка
юли 172015
 

Това са няколко съвета, които непременно е нужно да вземете предвид, защото в крайна сметка става въпрос за безопасността и доброто на вашето дете.

Когато закупувате бебешка количка

Изберете детска количка с широк кош и широка основа, тъй като това определя доколко стабилна е детската количка. Тесните колички лесно се преобръщат, когато бебето се надвеси извън борда на количката. играчки за момичета

В случай, че харесвате количка с повече от една позиции на облегалката, уверете се, че самата облегалка се фиксира наистина стабилно във всяко едно положение или рискувате детето да пропадне, без да очаквате.

Проверете дали детската количка има колани, които ще подсигуряват бебето в коша и няма да му позволят да се изхлузи. Най-добре е коланите да минават между крачетата, през кръстчето и през раменцата на бебето.

Текстилната част на вашата количка трябва да се сваля лесно и да може да се изпира в пералня. Ако е възможно, пробвайте дали детето ще прояви алергична реакция към материята.

Задължително се уверете, че количката може свободно да премине през входната на врата на жилището ви и блока.

Вземете предвид също размерите на количката в сгънато състояние с вместимостта на багажното отделение на колата, някои коли се оказват прекалено малки за някои модели колички.

При употребата на детските колички

Преди да поставите бебето в количката, проверете дали сте натиснали спирачките. Облегалката също трябва да е добре фиксирана в желаното положение Когато сгъвате детската количка, внимавайте детето да не е перкалено близо, защото има опасност да го прищипете ,без да искате.

Не забравяйте да закопчавате обезопасителните колани на количката винаги, когато излизате на разходка. Тези колани ще предотвратят опасното изхлузване или падане на детето от количката, което може да се случи, докато пресичате оживен булевард например.

Когато се разхождате по неравен терен винаги използвайте спирачката преди да пуснете дръжките на детската количка, дори и да става въпрос за няколко мига.

Количките, както всяка друга вещ, изискват постоянна грижа, затова често проверявайте дали всичко е в наред.

 Posted by at 3:57 pm