юни 112019
 
fireplace

Камините с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за ползване в съпоставка с останалите отоплителни уреди на дървесина. Принципно, те са по-елементарни за поддържане от другите на нефт, газ или печките с електричество. Пелетните печки работят с пелети от дървесина, които представляват компресиран дървен материал, наподобяващ храна за зайци. Ако случайно имате вкъщи камина, то спокойно можете да обмислите възможността за купуване на отделна водна риза за камината, и така да преминете към по-пестеливия и предпочитан екологично метод за отопление с дървесен материал.

Една класическа камина на пелети е снабдена със специален сензор, които пресмята какво точно количество пелети е нужно да бъде изгорено, според кубатурата на помещението, което се отоплява. По-голяма част пелетни камини с водна риза имат поне 2 възможности за контролиране на топлината. Така притежават специална система за вентилация, разсейваща създадения горещ въздух. Пелетните камини с водна риза са много икономични и не зацапват със сажди и прахови отлагания въпросното помещение, в което са сложени. В зависимост от вида камина на пелети, на която сте се спрели, те могат да натрупат от 10.000 до 60.000 BTU/час (английска топлинна единица).

Камината на пелети с водна риза изгаря изключително ефективно пелетите и по време на действието на изгаряне се появява съвсем малко количество пушек, ето защо не ви се налага да завързвате камината към системата за кумини. Изгорелите газове преминават в малка тръбичка през стената навън. Камините с пелети са оборудвани със специфична тръба Клас L, която е изработена от неръждаема стомана от вътрешна страна, а от външна е подсилена с цинк или алуминий. Пелетните камини е възможно да бъдат свързани към системата с комина, но с по-малък размер от стандартния тръба, изградена от стоамана, която не ръждясва.

Камините с пелети на водна риза се зареждат много рядко в сравнение с други отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Пълненето с пелети варира от веднъж на денонощие до два пъти за седем дена в зависимост от марката камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да презаредите камината с пелети, ще трябва просто да ги изсипете в бункера на камината, а той обикновено е с обем между 15 и 58 кг пелети. Дадената камина има специално апаратче, наименовано свредел, с което се премятат пелетите от контейнера към камерата в камината.

Крайните цени на пелетни камини с водна риза варират от 700 и 3000лв. Вложението в камина с пелети ще ви се изплаща с години наред. Вградените камини с водна риза спестяват пространство и предизвикват усещане за удобство на къщата.

Открийте повече информация: https://parno.eu/brand/146/burnit-by-sunsystem.html

 Posted by at 8:20 am