май 182020
 

Моторните батерии са ел. у-ва за събиране на енергия, които променят енергията от съдединения в ел.

Важните стъпки на точно това как работи принципно не са се изменили доста в последните 70 години. Акумулаторите в леката кола имат оловно-киселно съдържание; киселина, или електролит, които отреагира с оловните плочи намиращи се в акумулаторната батерия, за да произвежда ел. енергия.
Знае се, че големият двигател разполага със остра нужда от повече ток, по този начин акумулатора ви трябва да е оразмерена реално за вашата кола. Моторите и колите разполагат с много по-голямо ел. натоварване от значителен брой лаптопи, модули и принадлежности и може да имат нужда от ел. батерия с много сила, за да вършат работа именно тези с-ми правилно. Ако сте сложили акумулатор за кола, и той е много мъничък, да задоволява на всички нужди за въртящ момент на колата, този проблем е възможно да доведе до проблеми в този лек автомобил.
Електролитът на акумулатора за автомобила, е направен от сяра и вода. Щом акумулаторната батерия се разрежда, положително заредените и отрицателно оловни плочи стават оловен сулфат, а електролитът загубва значителна част от сярната си киселина, като се превъща най-вече на вода. На същият принцип работят и тяговите акумулатори, а тях може да разгледате на този линк: https://www.dandbpro.com/produkt-kategorya/акумулатори/тягови-акумулатори/vrla-батерии/

Когато се зареди, отрицателната плоча се състои на олово и диоксид, като химикалът възвръща своята киселинност Бъдете много внимателни при работа с автомобилни акумулатори, понеже оловната киселина, както и всички остатъци, натрупани върху стената на акумулатора, са корозивни. Почти винаги имайте защита на очите и ръцете, щом работите с електрически батерии.
Кракинг усилване е мярка на стартиращата мощност на акумулатора. Изберете си акумулаторни батерии, където отговарят на строгите изисквание на колата, като се консултирате с притежателя на търговския обект или прочетете в документа на мпс-то.
Ако вие живеете в по-студен климат, е важно точно какъв акумулатор за кола притежавате. При температури под замръзване доста батерии реално могат да предават единствено към 50-60 % от личната си пълна мощ, понеже х-кият процес в клетките на акумулатора всъщност може да се бави и компрометира.
Автомобилните батерии без поддръжка са деведесет % от пазара днес, в сравнение със много старите батерии, където изискват мониторинг и от време на време слагане на дестилирана вода.
Терминалите за акумулаторите са разположени встрани на батерията или отгоре. Дръжте ги много чисти и с липса на корозия за най-качествени параметри, когато позлвате спирт за акумулаторни клеми и четка за изчистване на автомобилните клеми .
Другите съвети за автомобилната ел. батерия
Акумулаторната батерия на вашия собствен автомобил е препоръчително да разполага с 2 годиншна гаранция, при усложнения с акумулатора; Прегледайте този етап, малко преди да купите чисто нова ел. батерия от търговец, различен от вашия дилър на автомобили.
Ако вече е изтекла гаранцията на точно този моторен акумулатор, в такъв случай проверете размера преди да закупите нов.
Слагането на използвани автомобилни батерии може да бъде опасно. Купувайте нови батерии, щом е осъществимо.
Ако акумулатора ви започва да изтощава, започнете моментално да търсите смяна. Има по-много голяма възможност да откриете добър акумолатор, ако търсите преди да е спрял да работи.
Новата лека кола най-често има нужда от смяна на акумулатора след Три до Четири год..
Моторните акумулаторни батерии не се нуждаят от поддръжка. Трябва постоянно ефективно да проверявате акумулатора си, за да я поддържате в правилна форма. Поддържайте клемите, ел. кабелите и конекторите много чисти и с липса на корозия. Ползвайте телена четка и смес от хлебена сода, и ще изчистите всички покрити частици и материали по автомобилните клеми на акумулатора.
Често преглеждайте кабелите на акумулатора. Уверете се, че ел. кабелите и акумулатора са надеждно свързани.

 Posted by at 12:22 pm